Tratamente Naturiste

Produse NaturisteCosul meu (0 produse - 0 RON)  

Cancer de Colon  

 

Produse Naturiste pentru cancer de colon

 

Cancerul de colon sau cancerul rectal este o afectiune a intestinului gros, care apare indeosebi la barbati, dar si la femei. In cele mai multe cazuri, cancerul de colon porneste de la adenoame sau polipi (aproximativ 80%  dintre cazuri sunt sporadice, iar 20% mostenite). Descoperirea si distrugerea polipilor prin descoperirea timpurie inainte ca acestia sa devina cancerosi pot opri cancerul de colon inainte ca acesta sa inceapa. Polipii sunt excrescente benigne (care nu sunt canceroase) si care se afla pe peretele interior al colonului sau rectului.
TRANSPORT GRATUIT
Pret catalog 
1064 Ron
Economisiti:
201 Ron
Pret Depozit:
863 Ron
buc    
TRANSPORT GRATUIT
Pret catalog 
904 Ron
Economisiti:
181 Ron
Pret Depozit:
723 Ron
buc    
TRANSPORT GRATUIT
Pret catalog 
826 Ron
Economisiti:
165 Ron
Pret Depozit:
661 Ron
buc    
TRANSPORT GRATUIT
Pret catalog 
725 Ron
Economisiti:
145 Ron
Pret Depozit:
580 Ron
buc    
 
TRANSPORT GRATUIT
Pret catalog 
516 Ron
Economisiti:
103 Ron
Pret Depozit:
413 Ron
buc    
TRANSPORT GRATUIT
Pret catalog 
490 Ron
Economisiti:
98 Ron
Pret Depozit:
392 Ron
buc    
.
Pret catalog 
425 Ron
Economisiti:
85 Ron
Pret Depozit:
340 Ron
buc    
TRANSPORT GRATUIT
Pret catalog 
470 Ron
Economisiti:
140 Ron
Pret Depozit:
330 Ron
buc    
 
.
Pret catalog 
401 Ron
Economisiti:
80 Ron
Pret Depozit:
321 Ron
buc    
.
Pret catalog 
296 Ron
Economisiti:
59 Ron
Pret Depozit:
237 Ron
buc    
.
Pret catalog 
234 Ron
Economisiti:
39 Ron
Pret Depozit:
195 Ron
buc    
.
Pret catalog 
226.38 Ron
Economisiti:
45.28 Ron
Pret Depozit:
181.1 Ron
buc    
 
TRANSPORT GRATUIT
Pret catalog 
235 Ron
Economisiti:
60 Ron
Pret Depozit:
175 Ron
buc    
.
Pret catalog 
194 Ron
Economisiti:
39 Ron
Pret Depozit:
155 Ron
buc    
.
Pret catalog 
161 Ron
Economisiti:
32 Ron
Pret Depozit:
129 Ron
buc    
.
Pret catalog 
138 Ron
Economisiti:
28 Ron
Pret Depozit:
110 Ron
buc    
 
.
Pret catalog 
99 Ron
Economisiti:
20 Ron
Pret Depozit:
79 Ron
buc    
.
Pret catalog 
94 Ron
Economisiti:
19 Ron
Pret Depozit:
75 Ron
buc    

Cancer de Colon  

Cancerul de colon sau cancerul rectal este o afectiune a intestinului gros, care apare indeosebi la barbati, dar si la femei. In cele mai multe cazuri, cancerul de colon porneste de la adenoame sau polipi (aproximativ 80%  dintre cazuri sunt sporadice, iar 20% mostenite). Polipii, care sunt situati la nivelul mucoasei ce inveleste intestinul gros si care au forma unei ciuperci, sunt de dimensiuni foarte mici, astfel incat medicii recomanda efectuarea unor teste gen screening, fiind mult mai usor de depistat. Descoperirea si distrugerea polipilor prin descoperirea timpurie inainte ca acestia sa devina cancerosi pot opri cancerul de colon inainte ca acesta sa inceapa. Polipii sunt excrescente benigne (care nu sunt canceroase) si care se afla pe peretele interior al colonului sau rectului.

Cancerul de colon este o afectiune tumorala a colonului (intestinului gros) ce debuteaza ca si proliferari benigne de celule, sub forma polipilor colonici.

Cancerele de colon sunt adenocarcinoame care pot prezenta grade de diferentiere diferite. Clasificarea lui Dukes are 4 stadii:
-stadiul A: tumora localizata la mucoasa si submucoasa,
-studiul B: tumora cuprinzand numai peretele colonului,
-stadiul C: extindere in afara peretelui colic la ganglionii regionali
-stadiul D: extindere la alte organe.
Stadiile A si B au cele mai bune sanse de supravietuire dupa interventia chirurgicala.

Doua treimi dintre carcinoamele colorectale apar pe colonul stang si o treime in colonul drept. Incidenta carcinomului colorectal a crescut in ultimele decenii, mai ales cele cu localizare colica decat cele rectale. Exista si cancere sincrone (in 4% dintre cazuri) si polipi adenomatosi asociati la 25% din cazuri. 

Formele sporadice de cancer de colon se caracterizeaza prin secventa adenom-displazie-cancer. Exista doua clase distincte si anume polipoza adenomatoasa familiala, respectiv cancerul colo-rectal ereditar nonpolipos.

Cancerele colice care se dezvolta la pacienti cu anumite particularitati fata de formele sporadice - starile precanceroase sunt reprezentate de recto-colita ulcero-hemoragica, boala Crohn. La acesti pacienti, diagnosticul ar trebui stabilit in timp util, prin monitorizarea acestor stari recanceroase. In orice forma de cancer, sunt importante stadializarea (dicteaza conduita terapeutica) si indicele de performanta (stabileste masura in care starea biologica a pacientului permite tratamentul). Stadializarea cancerului se bazeaza pe trei idicatori: T- vizeaza extensia tumorii in peretele colonului; N - cuantifica esitenta gaglionilor invadati tumoral; M- cuantifica prezenta diseminarii hematogene. Pentru stabilirea indicelul de performanta sunt disponibile mai multe scoruri (Karnofsky, Zubrod).

Complicatiile in cazul cancerului de colon sunt hemoragii grave, perforatii cu peritonita, stenoza cu fenomene ocluzive, infectii secundare si metastaze. Atunci cand cancerul de colon este detectat in stadiu incipient, sansele de vindecare sunt de aproape 90 la suta.

Clasificarea cancerului de colon: Stadiul I (faza de inceput a bolii), Stadiul II ( cancerul a patruns in peretele intestinal, dar nu a atins ganglionii limfatici din jur), Stadiul III (tumora a invadat ganglionii limfatici de vecinatate, insa nu a afectat alte organe, precum ficatul sau plamanii), Stadiul IV( tumora a atins alte organe). Ultimul stadiul este cancerul recurent in care tumora a aparut la nivelul colonului, rectului sau al altui organ dupa efectuarea tratamentului. Principala metoda terapeutica este interventia chirurgicala, chimioterapia sau radioterapia.

De cele mai multe ori, bolnavii nu cunosc simptomele declansarii cancerului si din necunoastere si de teama aflarii adevarului se prezinta la tratament in stadii prea avansate ale bolii (III si IV), ceea ce diminueaza sansele de vindecare.

Factori de risc:

Exista mai multi factori care ar putea declansa aparitia cancerului de colon, printre care varsta inaintata - aproximativ 90% dintre persoanele diagnosticate cu cancer de colon au peste 50 de ani, dar boala poate aparea si la tineri, insa acestea cazuri sunt rare; istoricul personal de cancer colorectal sau polipoza colonica;  rasa neagra - are un risc mai ridicat de a dezvolta cancer de colon; sindroamele genetice precanceroase - astfel de afectiuni sunt polipoza familiala si sindromul Lynch (cancerul colonic ereditar nonpolipozic); istoricul familial de cancer colorectal sau polipoza colonica; afectiunile intestinale inflamatorii- Boala Crohn si rectocolita ulcero-hemoragica favorizeaza dezvoltarea cancerului intestinului gros; dieta saraca in fibre si bogata in grasimi; sedentarismul; diabetul -persoanele care sufera de diabet insulino-rezistent pot avea un risc mai mare de a dezvolta cancer de colon; obezitatea; fumatul creste riscul de cancer de rect si colon; consumul regulat de alcool predispune la cancer colorectal; sarea; radioterapia directionata spre cavitatea abdominala pentru tratarea altor fome de cancer poate creste riscul de aparitie al cancerului de colon.

O alta cauza ce ar putea provoca aparitia cancerului de colon a fost demonstrata in urma unui studiu efectuat pe soareci de cercetatorii de la Universitatea Johns Hopkins din Baltimore, SUA. Ei afirma ca factorul care duce la aparitia acestei boli este bacteria care provoaca aparitia diareii la copii si adulti si care poate duce la inflamarea colonului si aparitia unor tumori maligne. Cercetatorii sustin ca Bacteroides fragilis (ETBF), o bacterie care provoaca aparitia diareii, poate duce la aparitia unor tumori maligne pe colon. Pana la 35% dintre copii si adulti si pana la 40% dintre persoanele cu cancer la colon sunt purtatoare de ETBF. Cercetatorii considera ca bacteria ar putea interactiona cu altele din intestin, ducand astfel la aparitia cancerului la colon.

Simptome:

Simptomatologia este legata de localizarea si de stadiul bolii. Printre simptomele cancerului de colon sunt: sangerarile rectale, durerile abdominale si tulburarile de transit, durerile abdominale, hemoragiile digestive inferioare (pot aparea si in afectiuni benign). Tumorile voluminoase realizeaza compresiuni asupra organelor vecine ca vezica urinara, uretere sau uter, aparand o simptomatologie de vecinatate. Exista forme usoare, in special localizate pe cec, care, in prim plan, prezinta anemie microcitara cronica bine tolerata pana la 5-6 g produsa prin hemoragii mici dar repetate ce pot fi evidentiate in scaun prin reactia Gregersen. Cancerele localizate pe colonul transvers si pe descendent sunt frecvent forme inelare, stenozante si dezvolta o simptomatologie de tip subocluziv sau chiar ocluzie intestinala. 

Cancerele segmentului terminal dau simptome legate de actul defecatiei: constipatie, diaree, tenesme, rectoragii.

Simptomatologia poate sugera localizarea cancerului de regula doar in stadiile avansate ale bolii: la nivelul colonului drept se pot manifesta prin dureri abdominale, asthenia, sangerarile oculte cu anemie consecutive;  tumorile colonului stang produc dureri abdominale cu sau fara sindrom subocluziv, sangerare macroscopica cu sange proaspat rosu amestecat cu materiile fecale, constipatie agravata, sindroame ocluzive; tumorile recto-sigmoidiene produc, rectoragii, constipatie, tenesme rectale, diaree, dureri abdominale, scaderea intensitatii scaunului

Diagnosticul pozitiv se pune pe unul sau asocierea urmatoarelor simptome: sangerare rectala, tulburare de tranzit recent aparuta, durere abdominala colicativa (sindrom subocluziv), slabire in greutate si anemie feripriva. In prezenta lor este obligatorie investigatia radiologica prin irigografie, recto-sigmoidoscopie si sau colonoscopie.

Complicatii
In evolutia cancerelor de colon prin expansiunea tumorii se pot produce urmatoarele complicatii: perforatii ale colonului cu peritonita generalizata sau localizata, ocluzie intestinala, hemoragii masive prin erodarea unor vase mari, fistule interne sau la piele, abcese.

Tratamente:

Chirurgia de excizie este primul tratament terapeutic. In functie de stadiul clinic al bolii chirurgia este sau nu urmata de chimioterapie, iar daca tumora este foarte mare, inainte de operatie este necesara radioterapia.

Medicamentele cuprind: agenti antineoplazici chimioterapia: fluorouracil, vincristina, leucovorin irinotecab, oxaliplatin, cetuximab. Dupa tratament este necesara supravegherea post-operatorie, la 3-6 luni o colonoscopie de control, urmata de a doua la un an. Ecografia si CT trebuie efectuate la 3-6 luni pentru identificarea metastazelor la distanta. Profilaxia cuprinde urmatoarele masuri: efectuarea de teste de screening, mentinerea unei diete sanatoase.

Alimentatia trebuie sa contina fructe si legume, crude sau preparate termic, pentru necesarul de fibre alimentare; suplimente de calciu la persoanele cu deficit, vitamine antioxidante: A, C, E; reducerea cantitatii de grasimi nesaturate ingerate, consumul preferential de uleiuri vegetale cu acizi omega 3, reducerea consumului de carne rosie, de sare si produse afumate sau preparate prin sarare.

Cauze naturale. Ocupatiile actuale sedentare si stationare, utilizarea mijloacelor de transport, mediul poluant, consumul substantelor nocive, radiatiile electrice, ultravioletele si altele, dauneaza mult vitalitatii si starii noastre de sanatate. Poluarea solului, apei si aerului a daunat atat de mult compozitiei substantelor minerale, incat in zilele noastre nu se mai regasesc in natura la fel cum erau in urma cu un secol.

Flavin 7 Sirop 500ml

SEO