Tratamente Naturiste

Produse NaturisteCosul meu (0 produse - 0 RON)  

Mental Super Formula

Mental Super Formula

Pret Depozit:
99 RON

buc


Producator: Produse Naturiste Bioelemente
Vezi toate produsele: Produse Naturiste Bioelemente

Mental Super Formula 30 capsule

Ginko biloba- este şi una din cele mai longevive specii de arbori de pe planeta noastra, existând în prezent în lume exemplare care au atins venerabila vârstă de 3500 de ani. Călugării budişti, cărora li se datorează supravieţuirea acestui arbore în ultimele secole, consideră că ginkgo biloba este o încarnare a unor entităţi divine în lumea oamenilor. Această plantă ne face mai... inteligenţi, mai atenţi, ne ajută să ne păstrăm tonusul psihic şi să depăşim stările depresive, fiind de un real ajutor contra diabetului, astmului, contra cancerului şi a bolilor produse de iradiere. În general ginkgolidele acționează ca inhibitor al factorului PAF (Factorul de agregare a plachetelor sanguine, leucocitelor, macrofagelor, cu rol în agregarea plachetară, a reacțiilor inflamatorii. Flavonoidele au rol de captare a radicalilor liberi. Datorită acestor proprietăți se pot explica numeroasele efecte ale extractului de frunză. Extractul are acțiune asupra tulburărilor de circulație sanguină la nivelul creierului și extremităților, ameliorând astfel metabolismul energetic la nivel cerebral prin creșterea captării glucozei și a oxigenului la nivel molecular. La nivel ocular mărește acuitatea vizuală. Inhibă factorul de activare a trombocitelor, ceea ce reduce tendința de coagulare a sângelui. Este de asemenea folosit și pentru îngrijirea corporală. Gingko este foarte bun pentru activarea microcirculației cutanate și pentru descongestionarea țesuturilor.
Bacopa monieri (Brahmi)- una din cele mai utilizate plante în Medicina Ayurvedică, era utilizată în tradiţia populară pentru tratamentul epilepsiei şi a astmului bronşic. La utilizarea dozelor terapeutice se constată o reducere a frecvenţei acceselor de epilepsie şi a severităţii lor. Studiile au arătat că această plantă reduce anxietatea şi depresia. Creşte capacitatea cognitivă şi inteligenţa. Având efecte nootrope îmbunătăţeşte memoria, activitatea intelectuală şi abilitatea de a învăţa. Structurile sulfhydril şi polyphenolii extrase din această plantă reduc stresul oxidativ, inhibă activitatea lipooxgenazelor, astfel previne depozitarea b-amyloidului la animalele de laborator cu B. Alzheimer.
În urma cercetărilor efectuate s-a demonstrat că Bacopa monieri poate restabili memoria persoanelor cu amnezie indusă de medicamente tranchilizante.

Fosfatidilserina- Face parte din clasa lipidelor (este un glicerolfosfolipid) şi intră în compoziţia membranelor celulare. Este utilizată datorită presupusului efect de modulare a raspunsului neuroendocrin la stres prin efectele sale anticortizolice.

Fosfatidilserina este un supliment nutritiv care a fost utilizat iniţial cu scopul îmbunătăţirii activităţii cerebrale. O parte dintre studii au arătat că această substanţă ameliorează capacitătile cognitive la persoanele în vârstă. Oamenii de ştiinţă italieni au arătat faptul că fosfatidilserina poate reduce secreţia de cortizol care apare după un efort intens. Cortizolul este un hormon secretat în condiţii de stres, care limitează transportul aminoacizilor în celule, inhibă procesele anbolice şi stimulează descompunerea proteinelor pentru a fi utilizate în procesele de gluconeogeneză. Studiile au arătat că prezenţa unui nivel crescut de cortizol seric conduce la accentuarea catabolismului proteic, pierderea de ţesut muscular şi balanţa azotată negativă. Aceste efecte au condus la integrarea în rândul suplimentelor nutritive a unor substanţe cu efect anticortizolic, cum sunt glutamina şi fosfatidilserina. Utilizarea fosfatidilserinei reduce semnificativ nivelul de ACTH şi cortizol, fără a afecta eliberarea hormonului de creştere. Datorită acestei acţiuni este utilizată pe larg de către sportivi.

Determinarile de laborator au vizat o serie de parametrii care urmaresc evoluţia performanţei, capacitatea respiratorie şi cardiacă de efort, compoziţia sanguină - toate acestea au fost masurate înainte, în timpul şi după testul de efort. Acestea au arătat că subiecţii care au consumat fosfatidilserina au înregistrat o creştere semnificativă a duratei de execuţie a efortului maximal efectuat până la epuizare - de la 7 minute şi 51 de secunde la 9 minute şi 55 secunde, cel puţin; însă în ceea ce priveşte modificarea parametrilor biologici specifici efortului fizic (în strânsa legatură cu secreţia de cortizol), nu s-a observat o diferenţă semnificativă.

Sunătoarea-Sunătoarea (Hypericum perforatum) este o plantă erbacee, perenă, conţine ca ingredienţi activi hipericina, pseudohipericina, flavonoide, taninuri şi uleiuri volatile. Este important de ştiut că acţiunea cel mai bine documentatã prin studii ştiinţifice este acţiunea sa antidepresivã. Hipericina, flavonozidele şi, în special, hiperforina, interacţioneazã la nivelul creierului cu neutrotransmiţătorii care au legatură cu manifestările depresive: serotonina, dopamina, monoaminele, GABA. Este recomandată în tratamentul sindromului premenstrual, al anxietăţii, al tulburărilor de somn, al depresiilor uşoare şi moderate, în aceste cazuri fiind nevoie de administrare de lungă durată.

L-glutamina-Glutamina este cel mai abundent aminoacid din organism, cea mai mare parte a lui fiind stocată în muşchi, dar se găseşte şi în creier, plămâni, sânge şi ficat. Este un aminoacid neesenţial, pentru că poate fi produs în organism din alt aminoacid, acidul glutamic, însă poate fi considerat un aminoacid condiţional esenţial, pentru că în perioadele de stres (cum este şi antrenamentul intens), organismul nu poate face faţă numai prin sinteza proprie. În mod tradiţional era consdierată un aminoacid neesenţial. Cercetări şi idei mai noi spun că intră într-o categorie noua, a aminoacizilor condiţionat-esenţiali, adică el poate fi produs de metabolism, însă în cazuri speciale nu poate fi produs în cantităţi suficiente. Cazuri speciale înseamnă, evident, cam starea în care ne aflăm toţi: stress fizic şi psihic, atacuri asupra sistemului imunitar, malnutriţie etc.
Ca o sinteză a efectelor, glutamina se ocupă cu: sursa de energie pentru celulele intestinului: producţia de celule imunitare; sursa de energie pentru creier; sinteza proteinelor; transportor al amoniacului; anticatabolic(opreşte descompunerea proteinelor).

Vinpocetina- are un efect neuroprotector, prin: moderarea efectelor dăunătoare ale reacţiilor citotoxice produse de aminoacizi excitatori; inhibarea atât a canalelor de sodiu voltaj-dependente, cât şi a receptorilor NMDA şi AMPA. Potenţarea efectului neuroprotector al adenozinei. Stimularea metabolismului cerebral, prin creşterea capacităţii de captare şi consum de O2 şi glucoză la nivelul ţesutului cerebral. Mărirea toleranţei la hipoxie cerebrală; vinpocetina deviază metabolismul glucidic pe calea aerobă mai favorabilă din punct de vedere energetic şi creşte nivelul AMPc al creierului. Mărirea concentraţiei de ATP şi a raportului ATP/AMP.

Vinpocetina creşte turnover-ul de norepinefrina şi de serotonina al creierului, stimulează sistemul noradrenergic ascendent şi are o acţiune antioxidantă. Ca rezultat al tuturor acestor efecte, vinpocetina are efect cerebroprotector. Vinpocetina îmbunătăţeşte microcirculaţia cerebrală prin inhibarea agregării plachetare, reducerea creşterii patologice a vâscozităţii sanguine, mărirea deformabilităţii eritrocitelor şi inhibarea capacităţii lor de a capta adenozina, promovarea transportului de O2 la nivelul ţesuturilor, prin reducerea afinităţii eritrocitelor pentru acesta.

Compozitie/capsula (910mg):
extract 24/6 din frunze de Ginkgo (Ginkgo biloba) - 50mg
complex de fosfatidilserina - 125mg
N-acetil-L-Carnitina - 50mg
extract din parti aeriene de Sunatoare/St.Johns Wort (Hypericum perforatum), cu 0,3% hipericina - 250mg
L-Glutamina - 150mg
bitartrat de dimetilaminoetanol/DMAE - 50mg
extract din parti aeriene de Bacopa monnieri, cu 20% bacozide-100mg
vinpocetina (din Saschiu/Vinca minor)- 2mg
Ingrediente inactive: dioxid de siliciu, stearat de magneziu (sursa vegetala),capsula (gelatina).
NU contine zahar, amidon, conservanti, arome sau coloranti
NU contine compusi cu efect alergenic.

  • Efect neurotrofic și tonic nervos , îmbunătățește metabolismul energetic la nivel cerebral prin creșterea captării glucozei și a oxigenului la nivel molecular;
  • Îmbunătățește activitatea celulelor neuronale și stimulează procesele cognitive și capacitatea intelectuală
  • Sporeşte atenţia şi crește capacitatea de concentrare și împrospătează memoria
  • Reglează circulația sanguină cerebrală, întărește pereții capilarelor și ajută la protejarea celulelor creierului (neuronii) împotriva leziunilor;
  • Elimină agitația mentală şi depresia, ajută la obţinerea echilibrului psihic;
  • Antioxidant puternic, poate fi folosit ca masură preventivă și adjuvant în tratamentul pentru Alzheimer și demența;
  • Previne formarea trombozelor intravasculare;
  • Efect tonic cerebral și tonic cardiac;
  • Adjuvant în tratamentul problemelor respiratorii (astm, bronsită), pierderii auzului și memoriei, anginei pectorale, tensiunii arteriale crescute, vertij și a anxietatii.

Mod de administrare: 1-2 capsule pe zi. A nu se depăși doza recomandată pentru consumul zilnic.
Atenționări: Contraindicat persoanelor cu fotosensibilitate cunoscută. Copiii și tinerii sub 18 ani, femeile însărcinate, care doresc să rămână însărcinate sau care alăptează, precum și persoanele care iau concomitent medicație prescrisă (cu MAOI/inhibitori ai monoaminoxidazei, anticoagulante și alte produse pentru afecțiuni de coagulare a sângelui) trebuie să ceară sfatul specialistului înainte de începerea administrării produsului. A se întrerupe administrarea cu 2 săptamâni înainte de orice intervenție chirurgicală sau procedură dentară complexă.

Afectiuni: Ateroscleroza, Depresie, Dislipidemii, Epuizare nervoasa, Hipertensiune arteriala (HTA), Stres, Tromboze, tromboflebite.

Forma de prezentare: flacon 30 capsule - 27,3 grame


Pret catalog: 99 Ron
Economisiti: 0 Ron
Pret depozit: 99 Ron
Produse recomandate
TRANSPORT GRATUIT
Pret catalog 
165 Ron
Economisiti:
15 Ron
Pret Depozit:
150 Ron
buc    
.
Pret catalog 
188 Ron
Economisiti:
38 Ron
Pret Depozit:
150 Ron
buc    
TRANSPORT GRATUIT
Pret catalog 
460 Ron
Economisiti:
80 Ron
Pret Depozit:
380 Ron
buc    
.
Pret catalog 
425 Ron
Economisiti:
85 Ron
Pret Depozit:
340 Ron
buc    
 
.
Pret catalog 
194 Ron
Economisiti:
39 Ron
Pret Depozit:
155 Ron
buc    
TRANSPORT GRATUIT
Pret catalog 
725 Ron
Economisiti:
145 Ron
Pret Depozit:
580 Ron
buc    
.
Pret catalog 
401 Ron
Economisiti:
80 Ron
Pret Depozit:
321 Ron
buc    
TRANSPORT GRATUIT
Pret catalog 
813 Ron
Economisiti:
163 Ron
Pret Depozit:
650 Ron
buc    
 
TRANSPORT GRATUIT
Pret catalog 
495 Ron
Economisiti:
99 Ron
Pret Depozit:
396 Ron
buc    
TRANSPORT GRATUIT
Pret catalog 
470 Ron
Economisiti:
140 Ron
Pret Depozit:
330 Ron
buc    
TRANSPORT GRATUIT
Pret catalog 
235 Ron
Economisiti:
60 Ron
Pret Depozit:
175 Ron
buc    
.
Pret catalog 
259 Ron
Economisiti:
52 Ron
Pret Depozit:
207 Ron
buc    
 
.
Pret catalog 
675 Ron
Economisiti:
135 Ron
Pret Depozit:
540 Ron
buc    
TRANSPORT GRATUIT
Pret catalog 
3850 Ron
Economisiti:
770 Ron
Pret Depozit:
3080 Ron
buc    
TRANSPORT GRATUIT
Pret catalog 
1500 Ron
Economisiti:
300 Ron
Pret Depozit:
1200 Ron
buc    
Flavin 7 Sirop 500ml

SEO